Berlucci, promovare pe Internet

Berlucci, promovare pe Internet

23 februarie 2007

Ce este important la un site?


Site-urile si paginile pe Internet exista de ceva vreme si au devenit un lucru obisnuit chiar si in Romania. Din pacate, e asa o chestie mai mult de moda. Hai sa fiu si eu pe net. Dar cred ca e momentul sa intelegem mai mult despre prezenta on line si sa fim mai profunzi atunci cand luam o decizie sau facem o investitie. Pagina de Internet a afacerii tale este intocmai ca un copil. Responsabilitatea de parinte nu inceteaza dupa nastere. Din contra, de abia atunci incepe. Asigurarea hranei, locuintei imbracamintei, locuintei si nu in ultimul rand a educatiei sunt aspecte de care te ocupi multi ani dupa nastere. La fel este si cu site-ul. Lansarea lui este o chestie laudabila si demna de apreciat dar trebuie sa fie doar inceputul unei strategii continue de eficientizare si evolutie a prezentei on line. Urmeaza etapa de comunicare si promovare on line care este un proces continuu si evolutiv. In cadrul acestui proces, primesti mereu feed back de la utilizatorii tinta si si uneori trebuie sa modifci anumite aspecte pentru a realiza o mai buna comunicare si informare a propriilor clienti. Niciodata nu poti face ceva prefect. Lucrurile pot fi doar perfectibile. Ce este poate perfect astazi si suficient poate fi maine ceva ce mai suporta imbunatatiri. Tehnologiile evolueaza, consumatorul tinta isi mai poate schimba preferintele. Lumea se schimba continuu si site-ul tau trebuie sa reflecte acest lucru.


Pe langa cei care isi fac o pagina de Internet si o lasa acolo abandonata si uita chiar ei insisi de ea exista si o categorie de clienti care inteleg acest lucru, dar din pacate intr-un mod gresit. Si este cazul oamenilor cu o structura mentala tehnica care acorda prea multa importanta tehnologiilor, tehniciei si mai putin comunicarii, continutului, strategiei de marketing.

De multe ori auzim expresii "tehnologii ajax, flash , php , asp", etc., etc

Sigur ca si ele conteaza, dar sunt oare un aspect esential? Userul vede aceste tehnologii?

Sau poate doreste sa comunice usor cu tine, sa inteleaga, sa parcurga usor pagina si sa afle cat mai multe informatii care sunt intersante pentru el, si mai ales informatii de ultima ora.

Recent am intrat pe paginile artistilor din Romania si am vazut la sectiunea de "noutati"

concerte de anul trecut. E clar ca ace site fusese uitat in paragina. La ce a folosit tehnologia in care a fost construit daca userul se simte parasit, abandonat?


Niciun comentariu: